Oppompbare (voor)tent heeft de toekomst
Licht van gewicht, snel en eenvoudig op te zetten zelfs in je eentje
Oppompbare tenten doen het goed. Niet vreemd. Ze zijn een stuk lichter van gewicht (geen buizenframe meer), ze staan veel sneller (dubbel werkende pomp) en je kunt het in je eentje gemakkelijk doen. Allemaal voordelen die tellen. DWT heeft bijvoorbeeld de bustent Isola Air.
Isola Air bustent
De Isola Air is 3 bij 3 en dus vierkant. Hij biedt daardoor lekker veel plek. Je kunt kiezen of je de deur aan de voorkant wilt gebruiken of aan de rechter zijkant. Aan de voorkant kun je er een inritsbaar muggenhor in zetten. Alles binnen blijft netjes schoon en droog en je hebt amper last van condens in de tent dankzij de vaste bodem. Als optie kun je er een slaaptent bij kopen. Zo kun je aparte slaapplekken creëren voor jezelf en de kinderen bijvoorbeeld. Voordelen zijn het lage gewicht in vergelijking met een tent met een buizenframe en de snelle en eenvoudige manier van opzetten. Door de bijgeleverde pomp met dubbele werking ben je in een paar minuten klaar. Het is ook niet nodig om met meer mensen te zijn om buizen vast te houden of zoiets. Terwijl jij de tent oppompt kan de rest al het zwembad in. Om de tent aan de bus vast te zetten zijn er verschillende adapters te koop. Met de juiste adapter past de tent altijd prima aan je bus.Ga je weg met de bus, dan kan de tent blijven staan. Stoelen en ander los spul kun je fijn binnen zetten en hoeven niet meegenomen te worden. De Isola Air is een zogenaamde vrijstaande bustent. De goothoogte van je bus moet ergens tussen de 180 en 220 centimeter zijn, dan past de tent. De prijs voor de Isola Air van DWT ligt rond de 530 euro.
Oppompbare tent heeft de toekomst
Natuurlijk zijn er meer merken die oppombare (voor)tenten aanbieden. Zo heeft ons eigen Doréma onder andere twee varianten van de Magnum in oppompbare uitvoering onder de naam Air Weathertex. Bij Doréma noemt men het het EAF-systeem. De ideale voortent voor weekends en korte vakanties en standaard voorzien van aangehechte schuimkussens en een set aandrukstangen voor een perfecte afdichting tegen de caravan. Boven de ramen zijn afsluitbare ventilatieopeningen aangebracht en de ramen zijn voorzien van afsluitbare raamkleppen. Keuze uit drie kleurcombinaties: blauw/grijs, antraciet/grijs en bordeaux/grijs. Actieprijzen: Model 260 kost 500 euro, model 390 kost 600 euro. Een 2 persoons slaapcabine kost 52 euro.Het Engelse Kampa heeft eveneens meerdere uitvoeringen, ze claimen zelfs dat het concept in Engeland uitgevonden is. Zou zomaar kunnen. Ze hebben ze in diverse soorten en maten, met of zonder luifel. De modellen heten Fiësta, Rally en Ace. Kampa benadrukt nog eens hoe sterk een oppompbare tent is. Bij harde wind kan er geen buis breken of krom buigen. De tenten zijn tot in het extreme getest en kunnen bijna alles aan. En mocht een deel van het oppompbare frame toch kapot gaan, dan is het een kwestie van het sluiten van een paar luchtklepjes en blijft je tent gewoon stevig staan. Een reparatie is vervolgens eenvoudig en goedkoop uit te voeren. Zelfs een stuk vervangen is eenvoudig en ook dat is goedkoop. Reken op een euro of tien voor een nieuw deel.
Een oppompbare tent kun je natuurlijk met een pomp opzetten, maar er zijn ook compressors te koop die dat zelfs nóg gemakkelijker maken. Kies je voor 12 volt met een klem op de accu van je auto, of voor 230 volt en steek je hem gewoon in het stopcontact, het oppompen is een fluitje van een cent. Natuurlijk is deze opsomming niet compleet. Er zijn meer oppompbare tenten op de markt. Verwachting in de branche is dat binnen nu en vijf jaar ongeveer de helft van alle tenten een oppompbare tent zal zijn. Begrijpelijk, gezien de grote voordelen. Uw dealer overtuigt u graag.